Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Woensdag 12 februari:

Privé-domein Ischa Meijer

Ronit Palache in gesprek met Wil Parijs

 

Het razende leven van Ischa Meijer (1943-1995) ging niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgde hij zelf wel voor. In zijn werk streed hij tegen hypocrisie en onwaarachtigheid. Hij rekende genadeloos af met het verstikkende Joodse milieu waaruit hij voortkwam. Tegenover de geheimtaal die er in veel naoorlogse huizen gesproken werd, zette hij zijn eigen vocabulaire waarmee hij ‘de hele wereld te lijf ging om te demaskeren’. Zijn uitgangspunt: iedereen heeft iets te verbergen.

Ronit Palache  (1984) toont in het privé-domeindeel Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan aan de hand van Meijers geschreven werk hoe hij zich in diverse gedaanten uitsprak over Joodse kwesties: als gevreesd theaterrecensent die in latere jaren zélf het podium beklom, als nietsontziend interviewer die anderen liet zeggen wat hij zelf niet kon verwoorden, als dichter en schrijver en als columnist en chroniqueur van zijn tijd, via zijn personage De Dikke Man.

 

Op woensdag 12 februari, aan de vooravond van de officiële presentatie van het boek op 14 februari (Meijers geboorte- én sterfdag), spreekt Wil Parijs met Ronit Palache, die de bundel dus samenstelde en de inleiding schreef.

Let op: aanvang 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur (dat is een half uur eerder dan u van ons gewend bent!).

Entree € 5,00

 

Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

De agenda voorleesuurtjes voor de kleintjes vindt u onder de blauwe knop

Wist u overigens dat u bij Boekhandel Blankevoort ook terecht kunt voor al uw bridgebenodigdheden?

Bridge bij Blankevoort
Nieuwe boeken

 

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en zien het als een uitdaging u te helpen om precies dát boek te vinden waar u naar op zoek bent, voor uzelf of voor een ander.

Het assortiment

 

Zelfstandige boekhandel als we zijn, is ons assortiment even eigenzinnig als het personeel: altijd toch een pietsie anders dan elders.

Zelfstandig


Boekhandel Blankevoort heeft vanaf de oprichting in 1921 op eigen benen gestaan en gedurende nu bijna een eeuw haar eigen koers gevaren.

Onze winkel