top of page

Kinderboeken uitgelicht

week 1 kind.jpg

‘Finn & Snip lekker in de sneeuw’ - Elly van der Linden, Greet Bosschaert (ill.)  uitgeverij De eenhoorn

Een speels flapjesboek over de winter. Fin en Snip gaan naar buiten, rapen takken voor de kachel, voeren vogels en glijden op ijs. En als er sneeuw komt, maken ze samen een sneeuwpop.

Meer titels in de serie over Finn & Snip: zand en zon, gaan blaadjes vegen, spelen met de bal, Sunny kom spelen.

 

‘Het wonderlijke winterboek’ - In deze bundel vind je de hartverwarmende voorleesverhalen over de winter door verschillende schrijvers en illustratoren.

Meneer Droste van het Kinderboekenmuseum’- Sjoerd Kuyper, Sylvia Weve (ill.) - uitgeverij Hoogland en Van Klaveren

Meneer Droste is nachtwaker van het Kinderboekenmuseum maar gaat binnenkort met pensioen. Hij weet dat het afscheid hem zwaar gaat vallen het liefst wil hij in het museum blijven zoals al die schrijvers en tekenaars die daar met hun boeken en schetsen en manuscripten en portretten voor eeuwig een plek hebben gevonden. En dus besluit meneer Droste een boek te schrijven. Maar schrijven is een stuk moeilijker dan hij dacht. Zijn kleinzoon Tiuri kent zijn diepste wens en besluit dat er een boek over meneer Droste geschreven moet worden!

 

‘Het mysterie van Winterhuis hotel’ - Ben Guterson (vertaald door Imme Dros) uitgeverij Leopold

Spannend jeugdboek over de avonturen van Elizabeth en Freddy in Winterhuis Hotel. Laatste, los te lezen avontuur over Winterhuis Hotel.

 

De onmogelijke jongen’ - Ben Brooks Veltman uitgevers

Een doldwaas avontuur over vriendschap en de kracht van fantasie.

bottom of page