top of page
Onze winkel
Onze winkel

press to zoom
Onze winkel
Onze winkel

press to zoom
de winkel
de winkel

press to zoom
Onze winkel
Onze winkel

press to zoom
1/4

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

BB100.jpg
BB100.jpg

Georg B. Deutsch sprak over Soma Morgenstern en Joseph Roth 

 

Op donderdag 8 december was de in Wenen geboren en tegenwoordig deeltijd-Hollander Georg Deutsch te gast bij Boekhandel Blankevoort in Amstelveen. Hij sprak over 'Exilliteratuur', en meer in het bijzonder over de vriendschap tussen Soma Morgenstern en Joseph Roth, beiden schrijvers die na de machtsovername door Hitler gedwongen waren om naar andere landen uit te wijken om te kunnen blijven publiceren.

Directe aanleiding was het verschijnen van Morgensteins boek Vlucht en einde van Joseph Roth in de Nederlandse vertaling van Els Snick en van commentaar en een nawoord voorzien door de spreker van de avond.

Soma Morgenstern (1890-1976), een Joodse en ten onrechte nog veel te weinig bekende schrijver uit Oost-Galicië (toen Oostenrijk, nu Oekraïne!), vertelt in zijn memoir over zijn langjarige vriendschap met Joseph Roth. Op meeslepende wijze beschrijft hij hun belevenissen in de periode 1909-1939 in Galicië, Wenen en – in ballingschap – Parijs. Het boek is echter meer dan het verslag van een vriendschap, het biedt ook een goed tijdsbeeld.

Georg Benjamin Deutsch (Wenen, 1953) deed Akkadische studies en studeerde Indo-Europese en Algemene Taalkunde in Wenen en aansluitend Bedrijfskunde, eveneens in Wenen. Sedert de jaren negentig doet hij onderzoek naar de Oostenrijkse Exilliteratuur, met een focus op Soma Morgenstern. Hij heeft tal van publicaties op zijn naam.

vlucht en einde JR.jpg
Georg B Deutsch.jpg

Agenda

voorleesuurtjes

voor de kleintjes


Actuele informatie over de voorleesuurtjes vindt u onder de

 blauwe knop.

.
 

Blankevoort ruimt op!

 

Bij Blankevoort zijn we er vroeg bij dit jaar: de opruiming staat nu al op de tafels. Literatuur, kookboeken, geschiedenis, Engels & niet te vergeten een keur aan kinder- en prentenboeken nu voor de HELFT van de oorspronkelijke verkoopprijs. Wie het eerst komt maalt het eerst! Wacht niet te lang, want de opruiming is kort & krachtig.

Met vriendelijke groet & voor iedereen die we dit jaar nog niet hebben gezien: de allerbeste wensen voor 2023,

 

Chelin, Diana & Rob

weeda.jpg
geluksvogels.jpg
Nieuwe boeken

 

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en zien het als een uitdaging u te helpen om precies dát boek te vinden waar u naar op zoek bent, voor uzelf of voor een ander.

Het assortiment

 

Zelfstandige boekhandel als we zijn, is ons assortiment even eigenzinnig als het personeel: altijd toch een pietsie anders dan elders.

Zelfstandig


Boekhandel Blankevoort heeft vanaf de oprichting in 1921 op eigen benen gestaan en gedurende nu een eeuw zijn eigen koers gevaren.

bottom of page