Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Rian Verhoeven vertelt het verhaal van het Merwedeplein

 

Met veel genoegen nodigt Boekhandel Blankevoort u uit voor de presentatie van 'Anne Frank was niet alleen: Het Merwedeplein 1933-1945' van Rian Verhoeven, die plaatsvindt op dinsdag 10 december.

Nadat de familie Frank in 1933 vanuit Duitsland op het Merwedeplein was neergestreken, volgden nog vele andere Joodse vluchtelingen. De woningen op het plein waren toen net opgeleverd, met als blikvanger de ‘Wolkenkrabber’, destijds de hoogste woontoren van Nederland. Bewoners met een verschillende achtergrond leefden er rustig en gemoedelijk samen. Kinderen speelden tot laat buiten en volwassenen wisselden de laatste nieuwtjes uit.

Maar na de Duitse inval keerde het tij en raakten de Joodse bewoners steeds meer geïsoleerd.

Op basis van interviews met voormalige bewoners en uitgebreid archiefonderzoek schrijft Rian Verhoeven over het dagelijks leven, vervolging, verraad en Joods verzet dat zich op het Merwedeplein afspeelde. Het boek vertelt het aangrijpende verhaal van een kleine gemeenschap die de grote geschiedenis van 1933-1945 weerspiegelt.

 

Rian Verhoeven studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit en woont sinds jaar en dag op het Merwedeplein.

Aanvang: 20:00 uur. Aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl.

Nieuwe boeken

 

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en zien het als een uitdaging u te helpen om precies dát boek te vinden waar u naar op zoek bent, voor uzelf of voor een ander.

Bridge bij Blankevoort

Wist u overigens dat u tegenwoordig bij Boekhandel Blankevoort terecht kunt voor al uw bridgebenodigdheden?

De agenda voorleesuurtjes voor de kleintjes vindt u onder de blauwe knop
Het assortiment

 

Zelfstandige boekhandel als we zijn, is ons assortiment even eigenzinnig als het personeel: altijd toch een pietsie anders dan elders.

Zelfstandig


Boekhandel Blankevoort heeft vanaf de oprichting in 1921 op eigen benen gestaan en gedurende nu bijna een eeuw haar eigen koers gevaren.

Onze winkel